Working From Home și avantajele unei locuințe multifuncționale

Niciun loc nu e ca acasă. Iar situația globală generată de COVID-19 ne-a demonstrat asta. Pandemia a influențat mult felul în care locuim și ne raportăm la spațiul pe care  îl numim acasă. Tocmai de aceea, îți prezentăm principalele avantaje ale unei locuințe multifuncționale – soluția unui viitor acasă, așa cum ți-l dorești, fie că ești în punctul de a cumpăra sau doar de a închiria un nou apartament.

Home working: cum a reorganizat pandemia interiorul locuințelor noastre?

Principala consecință pe termen lung a pandemiei COVID-19 este faptul că lucratul de acasă se va extinde și după ridicarea restricțiilor și a stării de urgență, așa cum declară specialiștii în sănătate publică.

O restructurare a spațiilor office se va impune, în mod cert, însă marile corporații și clădirile business care le adăpostesc nu-și vor permite nici în 2021 să-și primească înapoi mai mult de jumătate dintre angajați. Prin urmare, principalul spațiu de lucru va rămâne în continuare propria locuință.

Designerii interiori au explicat deja, cum încă de la începutul pandemiei, din primele 2 luni de lucrat de acasă, spațiile noastre de locuit s-au restructurat în spații de lucru, cu efecte imediate asupra psihicului și comportamentului nostru.

Fiecare cameră a devenit spațiul de lucru al unui membru al familiei, camerele de musafiri s-au transformat în birouri definitive și, cel mai important aspect, spațiile comune, precum livingul/ open space-ul și bucătăria – care sunt atât spații de tranzit, cât și de repaus, au devenit un spațiu formal și greu accesibil tuturor membrilor.

În plus, asocierea spațiilor de recreere și de liniște cu o activitate care implică un anumit grad de stres sau tensiune psihică ne va modifica raportarea la acele spații.

Care au fost dificultățile adaptării la home office?

În primul rând, a fost subliniată lipsa unui spațiu privat și izolat de lucru. Specialiștii englezi în design și real estate au declarat că, în luna aprilie a anului trecut, cererea pentru design interior multifuncțional a crescut cu aproape 40%.

O altă problemă, pe care mulți dintre cei care lucrează remote au sesizat-o, este spațiul limitat. Odată cu suprapunea unei noi funcții asupra spațiului de locuit, acesta devine aglomerat și greu de adaptat, fiindcă nu a fost gândit și conceput încă de la început pentru alte nevoie decât cele de locuit.

Consecința principală a fost mutarea în zonele limitrofe, la casă, sau în apartamente mult mai spațioase, concepute pentru a fi multifuncționale: adică și dormitor, și „restaurant”, și birou, sală de fitness și chiar loc de distracții pentru cei mici.

Nu în ultimul rând, petrecând aproape în totalitate timpul în propria locuință, mulți oameni au devenit conștienți de confortul propriei case sau, mai degrabă, de lipsa confortului și a practicității ei. Uneori, investirea în noi seturi de mobilier nu poate oferi lipsa libertății de mișcare pe care ne-o dorim.

Soluțiile de locuit pentru viitorii ani?

Cu siguranță, locuințele multifuncționale sunt soluția viitorului. Acestea pot asigura toate nevoile noastre actuale, fiind flexibile, spațioase, aerisite.

O astfel de locuință presupune integrarea unui spațiu de lucru, birou, bibliotecă etc. (mobilier practic, în consecință) în open space-uri și în dormitoare, care permit mai multor membri ai casei să lucreze simultan, fără a fi deranjați de prezența celorlalți.

Nu rămân uitate nici spațiile exterioare, balcoanele și terasele generoase, care vor compensa într-o bună măsură lipsa expunerii în medii sociale aglomerate. Nevoia unui spațiu privat în aer liber a devenit esențială odată cu lockdown-ul și a trecut pe lista cu priorități, atât pentru proiectați, cât și pentru clienți.

Atunci când alegem o locuință, avem pregătită o listă cu aspectele de care trebuie să ținem cont, însă e important să actualizăm această listă în funcție de nevoile noastre actuale, nu doar de cele generale. În acest articol ți-am descris câteva dintre avantajele unei locuințe multifuncționale, care propune altă libertate de mișcare în spațiul în care trăim.

Prin Toff Dominium, ne dorim să-ți oferim soluțiile de locuit ale unui viitor liniștit, confortabil și select.

Compare listings

Comparaţie

TOFF Dominium este o companie care activează pe segmentul închirieri apartamente lux si medium high, imobile aflate în proprietatea noastră.

Abonează-te la newsletter

Ca să te lași inspirat de noile noastre proprietăți și să descoperi mereu un nou „acasă”.
Copyright © 2020 REAL ESTATE SRL | Website realizat de Baboon Web Design